Retusálás

A fotós dolga nem ér véget mikor leteszi a fényképezőgépét. Ekkor a munkája 50%-ával végzett csak. A fotós dolga az elkészült "nyers" képek véglegessé alakítása, azaz a retusálás. Ez a terület legalább akkora szakértelmet igényel, mint maga a fényképezés.

Az igényes retusálási munka nem összetévesztendő a közösségi oldalakon oly' gyakran használt "effektezéssel", mely előre elkészített hatást kölcsönöz a képeknek. Természetesen hozzáértés nélkül a legtöbbször értelmetlen módon a fotó témájához egyáltalán nem passzoló hatást helyeznek el rajta, mert hát "tök jól néz ki így a kép"...


Egy-egy fotó komolyabb retusálása (pl. esküvői beállított fotók) akár 2-3 órát is igénybe vehet, ezért van az, hogy a fotózást követően még egyből nem adják át a kész anyagot a fotósok. Retusált képek mennyiségétől függően ez akár hetekig/hónapokig is eltarthat. Érdemes tehát türelmesen kivárni, míg a fotós végez a retusálással is, hiszen a megrendelő célja is az, hogy minél tökéletesebb fotókat kapjon a fotóstól a projekt végeztével.

 

Facebook hozzászólás

Google Play

Zsiri Photo alkalmazás a Google Play-en

Legfrissebb hírek


5 Photoshop trükk, amit tudnod kell

Utómunka közben az egyik legfontossabb dolog, hogy gyors és praktikus legyél! Sokan mondjátok, biztos sokan tapasztaltátok, hogy kevés az időtök az utómunkára. A gyors és hatékony munkavégzéshez szeretnénk mindenkit hozzásegíteni alábbi cikkel! Fogy-osszátok szeretettel!
tovább...
2017.03.14

A boldog fotós lájk nélkül él

"Mit is jelent a like és miért fals visszajelzés? Jobb lesz-e egy kép a lájkoktól? Mit akar tőlem a Facebook? Kire hallgassak, ha ne a lájkokra? Ezek után ha legközelebb fotózni indulsz, mi jár majd a fejedben? Az elérhető népszerűségi mutatók, vagy a saját elvárásaid és ötleteid megvalósításai a fontosabbak?" Ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekre ad választ egy igen frappánsan megfogalmazott cikkben Horváth Krisztián.
tovább...
2016.09.27

Hogyan is zajlik egy fotózás?

Sokan érdeklődtök, hogy pontosan mit is kell tudni, hogyan zajlik egy portfólió fotózás nálam. Ezért egy cikkben igyekszem összefoglalni a fontosabb tudnivalókat és megpróbálok választ adni a leggyakrabban előforduló kérdésekre. Fontos, hogy tudd, ez az írás az én szubjektív véleményemet és a fotós munkához való hozzáállásom leírását tartalmazza. Nyilván más fotós nevében nem nyilatkozom. Remélem segítségetekre lesz és sok mindenre választ kaptok.

tovább...
2016.09.05

kövess Facebookon...

Google+...